Succesvolle afsluiting 4e Srefidensi International Chess celebration en XII Zuid Amerikaanse U-20 Dameskampioenschappen

Srefidensi Internationale Blitztoernooi

Na een week intensief gespeeld te hebben, mochten de schakers zich uitleven in de traditionele afsluitings internationale Blitz toernooi. In totaal waren er 54 inschrijvingen en 8 verschillende nationaliteiten aanwezig in het Blitztoernooi. Het zijn 12 rondes vol spectaculaire schaakmomenten geworden. Ook hier bleken de 2 GM’s uit Cuba en Duitsland de besten te zijn en eindigen resp. op nr. 1 en nr. 2. FM Ismael Vidal Melendez uit Venezuela pakt de 3e plaats terwijl WGM Oleiny Linares uit Cuba de 4e plaats bezet. CM Michael Siban, die een heel goede snelschaker is, komt als 1e Surinamer binnen op de 5e plaats.

Catherine Kaslan wordt Women Fide Master (WFM) in het Zuid Amerikaans U20 Dameskampioenschappen.

Zuid Amerikaans U20 Dameskampioenschappen

De 1e en 2e plaats gaan naar de Chileense Javiera Gomez en de Venezolaanse Corals Patino.

De strijd om de 3e plaats is zeer zwaar bevochten in de beslissende partijen tussen dameskampioen WFM Rosangela dos Ramos en WFM Breana Sigchos van Equador en tussen WCM Catherine Kaslan en WCM Anviti Adhin. WFM Breana Sigchos van Ecuador wist beslissend voordeel te halen tegen ons dameskampioen en eindigt op 6.5 punt. WCM Catherine Kaslan kwam in een “must win” situatie terecht, en wist na een enerverende strijd de winst naar zich toe te trekken. Hierdoor kwam Catherine Kaslan op 6.5 punt, gelijk met de schaakster uit Ecuador. Doordat Catherine in hun onderling treffen won van de schaakster uit Ecuador, eindigt Catherine op de 3e plaats, en krijgt hierdoor ook haar Women Fide Master (WFM) titel.

Chileense Javiera Gomez en Manish Ramjiawan resp. Zuid Amerikaans kampioen U20 Dameskampioen en kampioen Open Klasse Srefidensi toernooi.

Zuid Amerikaans U20 Dameskampioenschappen

De Chileense WFM Javiera Gomez mag haar WFM titel inruilen voor een Wim titel. Met haar winst op Saday Elliot in de 8e ronde, kan evt. alleen nog de Venezolaanse Corals Patino gelijk met haar komen. Echter op tiebreak zal ze het winnen van de Venezolaanse.

Spanning neem toe bij voortzetting Srefidensi International Chess Celebration

en Zuid Amerikaanse U20 Dames schaakkampioenschappen.

Bij de voortzetting van beide internationale schaaktoernooien komt er meer en meer duidelijkheid wie de grote kanshebbers zijn voor de kampioenstitels.

Update Zuid Amerikaanse Dames U20 en Srefidensi Chess toernooi

Zuid Amerikaanse Dames U20

De chileense WFM Gomez Barrera Javiera Belen gaat na de vierde ronde ongeslagen aan kop met een 100% score van 4 punten door te winnen van WCM Victoria Kaslan. WCM Patino Garcia Corals uit Venezuela maakt eveneens ook geen fout tegen onze dames kampioen WFM Rosangela Dos Ramos.

Om half 10 op Srefidensi dag werd zowel in de master klasse als in de Zuid Amerikaanse U20 Dames de vijfde ronde gestart.

Master klasse

Vijfde ronde 09:30

Op bord 1 was het de clash of the sexes : WGM Linares naples Oleiny uit Cuba moest de kracht ervaren van de Duitse GM Huschenbeth Niclas. De andere GM uit Cuba Bruzon Batista Lazaro was te sterk voor onze nationaal kampioen FM Roger Matoewi. De venezolaanse jeugdspeler FM Vidal melendez Ismael David kon een punt bij zijn totaal bijschrijven door winst op de Arubaan CM Sherman Maduro.

Voortzetting Srefidensi Chess Celebration & XII Zuid Amerikaans U20 Dameskampioenschap.

Zuid Amerikaans U20 Dameskampioenschap

Het Zuid Amerikaans U20 Dameskampioenschap werd hedenavond voortgezet met de 3e ronde.

De toppartijen in deze ronde gingen tussen WFM Javiera Gomez Barrera uit Chili en WFM Breana Sigchos Bosquez uit Ecuador enerzijds en anderzijds de Surinaamse topper tussen dameskampioen WFM Rosangela dos Ramos en damesjeugdkampioen WCM Catherine Kaslan.