Het is zowel Grootmeester (GM) Lazara Bruzon uit Cuba als Manish Ramjiawan gelukt hun kampioenschappen te prolongeren in respectievelijk de Master als Openklasse van het Srefidensi schaaktoernooi. Bruzon won de laatste ronde van de Trinidadiaanse Fidemeester (FM) Ryan Harper en eindigde op 7.5 punten uit 9 gespeelde rondes. Ramjiawan bond in de laatste ronde de Guyanese CM Anthony Drayton aan zijn zegekar en was daardoor verzekerd van het kampioenschap.

 

Open klasse

Ramjiawan werd met 6.5 punten voor de tweede keer op een rij ongeslagen kampioen in deze klasse. Zijn naaste concurrentie bestond uit een groep van 4 schakers die een punt minder scoorde. Deze groep werd gevormd door jeugdkampioen Pierre Chang, voormalig jeugdkampioen Avikaar Malgie, Cedric Prade en meervoudig dameskampioen Rosangela Dos Ramos. In totaal deden er 68 schakers uit Curacao, Guyana en Suriname mee in deze klasse.

 

Master klasse

Bruzon eindigde in de master klasse samen met GM Sergei Tiviakov uit Nederland op de gedeelde eerste plaats. Tiviakov wist in de laatste ronde te winnen van de Surinaamse CM Suradj Hanoeman. Na het toepassen van de tie-breaks werd het kampioenschap aan Bruzon toegewezen en moest Tiviakov genoegen nemen met de tweede plek. Op de derde plaats eindigde GM Shanglei Lu uit China met 7 punten. Hanoeman en FM Viresh Giasi eindigden als beste Surinamers met 4.5 punten op de gedeelde zevende plaats. Het deelnemersaantal in deze klasse bestond oorspronkelijk uit 18 deelnemers, echter moest FM Dewperkash Gajadin zich na de eerste ronde vanwege bijzondere omstandigheden terugtrekkeni. De landen die in deze klasse vertegenwoordigd waren, zijn Aruba, Barbados, China, Cuba, Mongoliƫ, Nederland, Trinidad en Tobago, Venezuela en Suriname.


Winnaars master

 
Kind Regards/ Met vriendelijke groet,

Vishay Hardwarsing